Over Ammy

Ammy van Bedaf

Ammy van Bedaf Msc

Waarom je bij mij, in één dag, concrete en praktische handvatten krijgt, waarmee jij je vicieuze cirkel doorbreekt en jouw belemmerende patronen loslaat.

Loop je aan tegen een van de volgende aspecten?

  • heb je last van piekeren en malen?
  • heb je angst- en/of paniekaanvallen?
  • voel je je niet helemaal gelukkig in je relatie?
  • voel je je onzeker, twijfel je wel eens aan jezelf, of heb je niet veel zelfvertrouwen?
  • voel je je wel eens futloos en kun je je moeilijk tot dingen zetten?
  • ben je burn-out of heb je depressieve gevoelens?
  • loop je vast in je werk of in je loopbaan?
  • heb je last van schuldgevoel?
  • heb je het materieel en zakelijk best wel goed voor elkaar, heb je alles wat je hartje begeert, maar is er toch iets in je dat blijft knagen?
  • heb je het gevoel dat er meer in je zit en dat er meer uit het leven te halen is?

Ervaringsdeskundige door vallen en opstaan

Ik had een goed leven: ik was hoofdinspecteur van politie, bezat een eigen woning en leidde een onafhankelijk leven. Na een periode met stress en spanningen raakte ik in 1999 (39 jaar) zwaar burn-out. Nadat ik vervolgens anderhalf jaar lang emotioneel werd misbruikt door een bedrijfsmaatschappelijk werkster (waardoor ik leerde wat ondraaglijke pijn is), heb ik anderhalf jaar psychotherapie gehad om hiervan te herstellen. De drie hier op volgende jaren bleek ik voor mijn toenmalige werkgever slechts een dossiernummer te zijn, wat me ongewild de status van spookambtenaar opleverde. Inmiddels hersteld, nam ik in 2005 (eervol) ontslag, in de oprechte veronderstelling dat alles uit mijn jeugd er wel uit was gekomen.
Je voelt hem al aankomen…
Een paar maanden later, eind 2005, ontmoette ik de man (die later de diagnose Asperger bleek te hebben) met wie ik, natuurlijk zonder dit te weten, een voor mij ongezonde relatie aanging. Na een voor ons beiden pijnlijke relatie van drie jaar kon ik, nadat hij het had uitgemaakt, met grote moeite van deze relatie loskomen. Inmiddels had ik depressieve gevoelens ontwikkeld.
Tijdens mijn burn-out had ik veel geslapen, om tijdens mijn relatieverslaving een slechte slaper te worden: op een gegeven moment sliep ik niet meer dan 5 uur per nacht. Door de relatiebreuk werd dat er niet beter op. In de loop van mijn loslaatproces kwam ik erachter dat ik niet zo sterk was als anderen altijd dachten en dat mijn zelfverzekerdheid een dun camouflagelaagje was om mijn angsten en mijn onzekerheid mee te bedekken. Hierdoor leerde ik om mezelf op een gezonde manier kwetsbaar op te stellen, en dat viel niet mee.
Om mijn onveilige hechting los te laten (naar ik later leerde is 40% van de huidige volwassenen niet veilig gehecht), wilde ik emotioneel loskomen van mijn ouders (van wie mijn vader in 1971 was overleden). Hierbij liep ik aan tegen mijn weggestopte schuldgevoel naar mijn moeder.
Mijn gevoelens van irritatie en frustratie bleken mijn vroeger weggestopte (en terechte) boosheid naar mijn vader te zijn. Onder die vroeger weggestopte boosheid bleek weer vroeger weggestopt verdriet te zitten.
Ook werd mij duidelijk hoe zeer ik een volgepropt en gestructureerd leven leidde (iets wat ik zelf altijd heel normaal vond), enerzijds om maar niet die leegte en om maar niet dat grote gat van eenzaamheid te hoeven voelen, anderzijds om het gevoel van controle te hebben.
Nadat ik hersteld was, pakte ik mijn tijdens mijn burn-out afgebroken universitaire studie weer op, waarna ik in 2010, als een trotse master of science, alsnog afstudeerde. Eind 2010 begon ik Loslaten.Nu en sindsdien heb ik meer dan 390 mensen geholpen om van hun diagnoses af te komen, om hun leven weer op de rit te krijgen en om een gezonde omgang met hun dierbaren te realiseren.

Uit de put geklommen

Ik heb de bodem van de put gezien, heb ontdekkingen gedaan (o.a. hoe je alsnog je gevoel ontwikkelt, hoe je emotioneel los komt van je ouders, hoe je van piekeren afkomt, hoe je een emotioneel gezonde gespreksvoering ontwikkelt, hoe je een meerdimensionaal denkniveau ontwikkelt) en ben er gesterkt en gepokt en gemazeld uit gekomen. Dat was vaak door vallen en weer opstaan. Hierdoor weet ik de do’s en ook de dont’s, waardoor ik jou veel valkuilen kan besparen.
Doordat ik universitair afgestudeerd Arbeidspsycholoog ben, kan ik je ook helpen met situaties, conflicten of loopbaanissues in je werk, zowel in loondienst als zelfstandig.

Piekeren doe ik niet meer en doordat ik op mijn gevoel leef, heb ik nu rust in mijn hoofd en gaat het nemen van besluiten me makkelijk af. Ook hoef ik niet meer terug te komen op een besluit en heb ik nooit meer spijt van een besluit. Mijn controlebehoefte heb ik losgelaten en in plaats daarvan heb ik grip op mijn leven, wat veel makkelijker is en veel meer oplevert.
Door mijn loslaatproces ontdekte ik mijn passie en heb ik alsnog mijn onvermoede ontwikkelingspotentieel aangeboord. Hierdoor weet ik elke dag waarom ik uit mijn bed spring. Omdat ik emotioneel los ben van mijn ouders, heb ik een gezonde omgang met mijn moeder en mijn broers, mede doordat ik naar mijn gevoel luister en mijn grenzen aan kan geven. Nu voel ik me oprecht zelfverzekerd; ik heb geen masker meer ter camouflage van iets anders.
Heb ik dan geen tegenslagen meer gehad? Ja, die heb ik wel gehad, maar het zijn er nu veel minder dan voor mijn loslaatproces. Ook zijn ze veel en veel minder heftig. Geen pijnlijke relatie meer, geen financiële problemen meer, geen angsten meer, geen noodgedwongen verhuizing meer, geen verstoorde relatie meer met mijn familie, geen gevoelens van eenzaamheid meer, maar een voldoening schenkend en gelukkig makend leven, waarin ik mijn passie leef.

Wil je, om te voorkomen dat je in dezelfde valkuilen stapt, leren van mijn ervaringen en ontdekkingen?

Loslaten.Nu helpt mensen die piekeren en malen om weer rust in hun hoofd te krijgen. Omdat ik weet hoe je van belemmerende patronen en van symptomen af komt, help ik je er graag.

Wat je in één dag krijgt

inzicht in zowel je onderliggende patronen als in de specifieke uitingsvormen daarvan;

inzicht in je onjuiste aannames en interpretaties;

inzicht in je blinde vlekken;

behalve het WAT krijg je ook het HOE: concrete en praktische handvatten, die jij feitelijk kunt integreren in jouw gedrag, wat natuurlijk maatwerk is;

je leert hoe je alsnog jouw gevoel ontwikkelt;

je leert hoe jij alsnog jouw volledige ontwikkelingspotentieel aanboort

Een voorbeeld van één van mijn klanten

Ik ben op zoek naar een oplossing voor dingen die nog niet opgelost zijn en waar ik al 25 jaar mee loop. Ik wil dingen goed op de rit krijgen.
Onmiddellijk na de Eendaagse Coaching: ‘Ik voel me beter. Dit had ik allemaal niet gedacht. Nu weet ik bepaalde dingen die ik moet doen. Ik weet nu dat ik allemaal dingen heb toegestaan. Als ik dat verander….’
De dag na de Eendaagse Coaching: ‘Het gaat goed met me. Na ons gesprek heb ik direct enkele knopen doorgehakt. Heel gek maar ik voel me nu al een stuk beter. Ik doe nu al dingen anders dan vroeger. Alvast bedankt voor je duidelijke uitleg. Dank voor je hulp.’
Drie maanden na de Eendaagse Coaching: ‘Sinds mijn bezoek aan jou gaat het goed kan ik je zeggen. Ik kan de laatste weken weer echt lachen en me voelen zoals vroeger. Dat was ik helemaal kwijt. Ik ben superblij dat ik naar jou gegaan ben en dat ik er wat mee gedaan heb. Anders was het me nooit gelukt. Dank voor je steun en duw in de rug die ik moest hebben.’

Ik werd geïnterviewd door

         

Wat anderen zeggen over mijn Eendaagse Coaching

“Jouw coaching naar mij toe heeft gewerkt en het is precies gegaan zoals je aangaf.”

“Het gaat goed met mijn herstel. Ik ben bezig met mijn eigen triggers en met het uitstellen van mijn reacties. Ook ben ik begonnen met een gezonde gespreksvoering en de kinderen reageren hier goed op. Ik heb soms zelfs al ruimte om over de toekomst na te denken.”

“Ik ben heel blij met de inzichten. Ik heb nu gezonde handvatten, ook naar mijn kinderen toe.”

“Ik ben blij dat ik bij jou zit. Jij stelt de goede vragen. Het is dus toch waar dat ik geparentificeerd ben, ik wilde het niet geloven. Ik heb nooit de vinger kunnen leggen op hoe het tussen mijn ouders was, nu begin ik het te zien. Ben blij dat ik hier zit!”

“De Eendaagse Coaching heeft heel erg geholpen en ik heb er heel erg veel aan gehad. Ik zend je een zeer welgemeend Dankjewel!”

“Ik voel mij echt veranderen, groeien, naar mijzelf luisteren. Ik krijg gewoon tranen in mijn ogen als ik dit schrijf. Ik heb mijzelf zo lang in een hoek laten drukken en nu zie ik hoe mooi het leven echt kan zijn, heerlijk!”

“Ik wist niet wat ik moest doen. Ik voel me nu opgelucht. Omdat ik nu weet wat ik moet doen. Dit geeft een heel fijn gevoel. Ik kan met jouw informatie aan de slag. Het was een heel leerzame dag!”

“Het gaat goed met me. Het lukt me nu om dingen zelf te doen en daar ben ik blij om. Alle zaken die op me afkomen kan ik aan en kan ik accepteren, kan ik loslaten of ik kan er iets van mezelf in veranderen. Dank je wel voor al je adviezen. Het heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben in mijn leven. Hier ben ik blij om en ik ben er trots op. Ik ben tijd en aandacht aan mezelf gaan geven, dit voelt enorm goed. Een van de resultaten is dat ik een nieuwe leuke baan heb en dat mijn relatie met mijn dochter goed is.”

Meld je aan voor interessante Loslaattips

Ontvang tevens de Gratis download met 8 interessante inzichten en 11 concrete handvatten om los te laten..
Je ontvangt elke week inspirerende praktische informatie over loslaten.

Emailadres:
Voornaam:

Wil je ook een leven leiden in plaats van een leven lijden? Wil je ook een einde aan de pijn, in plaats van pijn zonder einde?
Wanneer je mij jouw situatie voorlegt, geef ik je aan in hoeverre ik je zou kunnen helpen.
Je kunt me mailen naar info@loslaten.nu.

Ammy van Bedaf

Deel deze pagina