Welkom – wie ben ik ?

Ammy van Bedaf

Mijn naam is Ammy van Bedaf.

Ik heb me de laatste tien jaar bezig gehouden met loslaten.
Zoals voor de meesten onder ons is dat eerst noodgedwongen geweest: om een bepaalde situatie te doorleven en te overleven.
Tegenwoordig hou ik me dagelijks bezig met loslaten en inmiddels is het een tweede natuur geworden.
Dat houdt niet in dat ik flierefluitend door het leven ga. Ik maak natuurlijk ook dingen mee die niet altijd even leuk zijn, maar ik kan er nu beter mee omgaan en ik ervaar veel meer rust in mijn leven.
Ik heb gemerkt dat loslaten in feite inhoudt dat je dingen niet wegstopt maar toelaat en dat je jezelf leert bepaalde dingen te gunnen. We zijn vaak heel streng en kritisch naar onszelf.
Aan de andere kant verzetten we ons tegen onze emoties. Het tegenovergestelde van loslaten is dan ook niet ‘vasthouden’ maar je tegen dingen verzetten.
Emoties laten zich niet wegdrukken en ze komen dan in allerlei gemuteerde en verdraaide vormen naar buiten. Omdat jouw emoties en je gevoel jouw zuiverste richtsnoer vormen, is het belangrijk deze bij jezelf te herkennen.

Met dit blog wil ik graag met jou communiceren over alles wat met loslaten te maken heeft.