RelatietherapieCoaching: waarom geef ik nu wel relatietherapie en hoe doe ik dat?

Ammy van BedafRelatietherapie

RelatietherapieCoaching 

Tot twee jaar geleden gaf ik geen relatietherapie. Ook niet als iemand er naar vroeg.
De reden dat ik dat niet deed, was dat het n.m.m. niet veel zin had om twee mensen met onverwerkt verleden tegelijkertijd naast elkaar op de bank te hebben. 
Lees waarom ik vanaf nu wel RelatietherapieCoaching toevoeg tot mijn dienstaanbod.

Belemmeringen

De belemmeringen bij beide partners spelen namelijk ook een rol tijdens de relatietherapie. De ergernissen, irritatie of frustratie, het onbegrip of het pleasegedrag zijn dan niet ineens weg. Het zijn juist deze onbewuste patronen van vroeger die van invloed zijn op het verloop en op het slagen van de relatietherapie. 

Patronen van vroeger

Als psycholoog en coach kan ik de belemmerende patronen van vroeger wel benoemen, maar er verder niet echt iets mee doen zolang de andere partij erbij zit. Dat kan namelijk leiden tot schaamtevolle situaties of tot een situatie waarin de ene partij denkt te triomferen boven de andere partij (Zie nou wel, dat heb ik je toch gezegd). Dit zou de kloof tussen beide partners zelfs kunnen vergroten in plaats van verkleinen. 

Onbenoemd

Bovendien kan het gebeuren dat belangrijke aspecten die een rol spelen tussen beide partners tijdens de relatietherapie onbenoemd blijven.
Het niet benoemen van iets dat ook een rol speelt binnen de relatie, kan verschillende redenen hebben. Angst voor de reactie van de ander is een belangrijke reden. 

Eendaagse Coaching

In een telefoongesprek met iemand die met zijn partner interesse had in relatietherapie, kreeg ik ineens het idee dat een relatietherapie wel mogelijk zou zijn, als iedere partner voorafgaand aan de relatietherapie een Eendaagse Coaching zou doen. Daarmee onderving ik het probleem dat mensen, zonder dat ze inzicht hadden in hun patronen van vroeger, onbewust het welslagen van de relatietherapie frustreerden.

Belangenverstrengeling

Om bij mijzelf belangenverstrengeling en rolverwarring te voorkomen, heb ik regels opgesteld. 
Sindsdien heb ik drie relatietherapieën gedaan door partners die contact met mij opnamen, nog zonder dat ik relatietherapie aanbood. Alle partners waren tevreden over het verloop van de RelatietherapieCoaching. 

 

Relatoetherapie

 

RelatietherapieCoaching

Als je interesse hebt in RelatietherapieCoaching of als je wilt lezen op welke speciale en unieke manier ik dit doe, kun je eerst op mijn website lezen over wat een Eendaagse Coaching feitelijk inhoudt.
Je kunt ook direct naar de pagina over RelatietherapieCoaching gaan.


Boek

Ik heb een boek geschreven over emotionele pijn in relaties: Stop liefdesverdriet.

Je kunt er in lezen wat je eigen aandeel in je relatie is en wat je er aan kunt doen.

Je kunt een Gratis Probeerversie (inclusief uitgebreide Inhoudsopgave) downloaden:

DOWNLOADEN VAN GRATIS PROBEERVERSIE

Mijn boek is geschreven op basis van een analyse van 150 klantenrapportages en daar staat in wanneer het in relaties niet goed gaat en wat je er zelf aan kunt doen om dat te veranderen.

Je kunt het boek makkelijk bestellen:

BOEK BESTELLEN

(Geen verzendkosten)

Mijn boek is geschreven op basis van een analyse van 150 klantenrapportages en daar staat in wanneer het in relaties niet goed gaat en wat je er zelf aan kunt doen om dat te veranderen.

Dit zijn enkele van de spontane reacties die ik van lezers over het boek heb ontvangen:

‘Je geeft veel concrete tips en dat vind ik zeer waardevol.’

‘Geweldig. Ik vond in je boek wat ik nog niet eerder ergens had kunnen vinden.’

‘Je boek maakt steeds meer los en geeft oplossingen/handvatten. Ik voel me aanzienlijk beter en straal dat ook meer uit. Het grappige is dat naarmate ik meer mijn gedrag herken, ik me zekerder voel. Ik ben al zo blij met dit resultaat!’

‘Je boek is een waardevolle bijdrage voor iedereen die zichzelf wil helpen om met meer plezier in het leven te staan. Die dag ging er voor mij een deur open. Inzien van patronen, opvoeding, zoveel! Ik ben blij met je boek.’

 

Deel dit artikel