Een compilatie van blogs waar je nu wat aan hebt

Ammy van BedafGeen categorie

Een compilatie van blogs waar je nu wat aan hebt

Allereerst wens ik de mensen die feitelijk getroffen zijn door het virus of door de gevolgen ervan oprecht heel veel sterkte.
Dit blog gaat over aspecten die nu bij jou een rol kunnen spelen. 
Je kunt kijken wat op jou van toepassing is.
Vanwege de Zoekoptimalisatie van Google plaats ik nog twee keer de zin ‘Een compilatie van blogs’ in dit blogartikel. Ik hoop dat je dat niet erg vindt… Lees daar gewoon overheen.
En ik heb er mooie voorjaarsfoto’s bij geplaatst, onder het motto: De lente gaat gewoon door…

 

Onzekerheid

Je kunt nu onzekerheid voelen. Onzekerheid over wat de gevolgen zijn. Over hoe lang het zal duren. Over of je zelf besmet zult raken. Of dat dierbaren besmet zullen raken. 
Het gaat in het leven echter niet om het krijgen van controle. Het gaat er om dat je grip krijgt. Dat is een cruciaal verschil. Juist door je controle los te laten, krijg je grip op je eigen leven. 

Piekeren en malen

De kans bestaat dat je nu piekert. 
Ik heb wat het cruciale ingrediënt is waardoor piekeren ontstaat. En ik heb ontdekt hoe je dat kunt veranderen om van je piekeren af te komen.  
Ik heb een gratis video over Piekeren. Die kun je dus helemaal gratis en vrijblijvend via deze link bekijken:

Ik wil van mijn piekeren afkomen

Na deze sessie over piekeren weet je:

  • Wat de 3 kenmerken van een piekeraar zijn;
  • Waarom gepieker in de loop van de tijd toeneemt;
  • Waarom de door de wetenschap aangedragen tips niet werken;
  • Wat het cruciale ingrediënt van piekeren is, dat als je dat eruit haalt, je pas kunt stoppen met piekeren;
  • Wat het verschil is tussen de oorzaak van jouw piekeren en de trigger van jouw piekeren;
  • Hoe je jouw trigger kunt ontdekken;
  • Hoe je van je piekeren afkomt.

Slecht slapen

Piekeren kan ook makkelijk ervoor zorgen dat je niet meer zo goed slaapt of dat je slecht slaapt.
Ik heb 3 blogs over (slecht) slapen geschreven. Omwille van het makkelijk kunnen aanklikken op een smartphone doe ik even wat ruimte tussen de links…

Dag van de Slaap

 

15 Wetenswaardigheden om goed te slapen

 

Slapeloosheid uitbannen: 21 Adviezen voor een goede nachtrust

 

 

Vertrouwen

Het kan zijn dat je nu merkt dat het vertrouwen nu begint op te spelen. Het vertrouwen dat het op een gegeven moment toch weer goed zal komen. Of bijvoorbeeld het vertrouwen in jezelf dat je het financieel zult redden. Vertrouwen in je zelf en ook vertrouwen in andere mensen, in de overheid en vertrouwen in je eigen toekomst heeft vooral te maken met zélfvertrouwen. 

Zelfvertrouwen ontwikkelen

 

Gebrek aan zelfvertrouwen loslaten

 

Stress

Voel je stress? Stress door het nu met meerderen thuis zijn? Stress doordat je nu niet meer alles kunt doen wat je wilt, zoals je hobby’s en je sporten? Of stress doordat je niet weet hoe lang het allemaal duurt en hoe lang de financiële onzekerheid duurt? 

Stress, wat is dat en hoe ontstaat het?

 

Stress loslaten

We zijn nu halverwege Een compilatie met blogs. 

 

Doelloosheid

Omdat het minder of niet meer mogelijk is om volgens je vaste structuur en volgens je vaste stramien en gewoontes te leven, kan het zijn dat je doelloosheid ervaart. Lees hier hoe je van je doelloosheid af komt. 

 

Ergernis of frustratie

Doordat dingen niet gaan zoals je graag zou willen, kun je ergernissen, frustraties of boosheid voelen. Daar wil je graag van af. Toch? 

 

Eenzaamheid

Doordat contacten nu minder zijn en doordat je nu niet meer alles kunt doen, kan het zijn dat je je eenzaam voelt. Eenzaamheid is er echter niet door het minder worden of door het ontbreken van contacten. De oorzaak van je eenzaamheid is anders dan je denkt. En de oplossing van je eenzaamheid is ook anders dan je denkt. 

Eenzaamheid, wat is dat feitelijk?

 

Loslaten van eenzaamheid: Wat maakt eenzaamheid een gevoel ipv een toestand??

 

Eenzaamheid, wat is het, hoe ontstaat het + Test

 

Eenzaamheid loslaten

 

Hoe ontstaat eenzaamheid?

 

De gevolgen van eenzaamheid in je jeugd kunnen je leven beïnvloeden

 

Eenzaamheid in je relatie; doe je er alles aan om je relatie in stand te houden?

 

Vriendschappen aangaan

Het aangaan van vriendschappen en het onderhouden van vriendschappen is een vaardigheid die heel goed aan te leren is.

Vriendschappen aangaan

 

Vriendschappen ontwikkelen

 

Angst

Ik denk dat een aspect dat nu het meest speelt angst is. 
Het klinkt gek, maar als je nu angst voelt, en er is geen dreigend levensgevaar, dan voel je de in je jeugd weggestopte angst. De oorzaak van angst zit dus in onze jeugd. En die in de jeugd weggestopte angst wordt dan nu getriggerd door de huidige situatie. 

Je angst loslaten

 

Angst: 203 specifieke uitingsvormen

 

 

Geluk en genieten

Wat we allemaal willen is geluk ervaren en genieten van het leven. 

Dit was Een compilatie met blogs. Ik heb de onderwerpen zorgvuldig uitgekozen en hoop oprecht dat je er wat aan hebt. 

Wellicht ter geruststelling: ook dit virus gaat weer over en voorbij. 

Toen ik rond de eeuwwisseling jaren thuis zat in verband met een zware burn-out, hield ik me elke keer voor dat het een keer anders zou worden. Daar werkte ik tenslotte hard aan, door aan mijn herstel te werken. En tijdens mijn herstel ging ik een keer opschrijven wat de crisis en nare dingen in mijn leven waren geweest. Zo kwam ik erachter dat het niet de crisis op zich was, maar dat bepalend was hoe je ermee omging. Shit happens; bepalend is hoe je er mee omgaat. 

Zo ontdekte ik dat mijn onderliggende pijn mijn eigen onmacht en machteloosheid was. Ik merkte dat, doordat ik actie ondernam, mijn emotionele pijn elke keer verdween. 

Zo heeft mijn zware burn-out er destijds voor gezorgd dat ik al vele jaren mijn passie doe. En toen ik tijdens de financiële crisis in 2012 gedwongen was om mijn huis te verkopen, ging ik op mijn gevoel af. Door naar mijn gevoel te luisteren merkte ik dat ik, diep in mijn hart, weer terug wilde naar de Veluwe, naar de bossen. Dat deed ik en ik was nog nooit zo gelukkig geweest. 

Hoe

Deze zware en moeilijke tijd biedt ook de kans om buiten je eigen comfortzone te gaan en te kijken wat je diep in je hart met je leven wilt. We zien dat mensen nu met heel creatieve oplossingen komen voor hun problemen.
Vraag jezelf niet af óf je iets kunt oplossen, maar vraag je zelf af hóe je iets kunt oplossen. Met die mindset kom je op ideeën. Stel jezelf dus de vraag hóe je het kunt oplossen, hóe je jouw wens kunt realiseren, en laat jouw onbewuste aan de gang gaan. 
Heel veel succes gewenst!

Als je je vicieuze cirkel wilt doorbreken, je belemmeringen wilt loslaten of alsnog je volledige ontwikkelingspotentieel wilt aanboren, ben je bij mij aan het juiste adres, want ik kan je daarmee helpen door middel van een Eendaagse Coaching.