Emotioneel gezond in gesprek in 5 stappen

Verloopt een gesprek niet altijd zoals je graag wilt? Begrijpen mensen soms niet wat je bedoelt? Reageert iemand anders dan je verwachtte? Lukt het je niet om in verbinding te komen? Voel je spanningen tijdens een gesprek of weet je niet altijd waar je over kunt praten?

Uit de achterflaptekst:

Je gesprekken spiegelen je emotionele gezondheid. Als je gezond in gesprek bent, beïnvloed je je leven positief en voorkom je polarisatie. Door emotioneel gezond te praten, gaan mensen anders (prettiger en emotioneel gezonder) op jou reageren. En door op de juiste manier vragen te stellen, kun je zelfs sturen in de richting van een door jou gewenste uitkomst.
Je woordgebruik laat zien hoe je denkt. Maar het werkt ook andersom: door bewust na te denken over hoe je iets zegt, beïnvloed je je denkproces positief.
In dit boek geeft Ammy van Bedaf de vijf stappen naar een gezonde communicatie in het dagelijks leven, gebaseerd op ervaringen van ruim 480 cliënten en persoonlijke inzichten. Leer vragen stellen die jouw leven sturen en ontdek hoe woordkeuze je denkwijze beïnvloedt. Verander de manier waarop je praat om positieve reacties uit te lokken en je denkproces te versterken
.’

Ervaringen van lezers:

Ik heb er heel veel aan. Ik wil mijn communicatie verbeteren en ik herken al dingen. Ook wil ik het niet aan mijn dochter doorgeven.

‘Het lezen was een feest der herkenning. En je geeft zo duidelijk uitleg, in gewone spreektaal, met duidelijke voorbeelden en handvatten voor het aanleren van vaardigheden. Ook dit keer ervaar ik weer veel hulp in je boek. Het is ook nog eens een heel handig naslagwerk.’

‘Ik kan al vaker vanuit mijn gezonde deel reageren en een gesprek hebben. Er zijn al veel momenten dat ik mij bewust ben van: hier ging ik vroeger uit mijn stekker of ontstond er ruzie of hier zou ik mij geraakt of onbegrepen voelen. Nu reageer ik adequater. Als ik een vraag stel, kan ik beter bij mijn vraag blijven. Ik kan nu Nee zeggen, zonder schuldgevoel of gedachtes. Dit voelt heel fijn. Dank voor je boek.’

‘Ik ben heel blij met uw boek. De voorbeelden en uitleg zijn zeer verhelderend. Ik merk dat ik soms maximaal word uitgedaagd in mijn overlevingsmechanismen, maar door uw boek train ik mezelf hier op een volwassen manier mee om te gaan. Hierdoor heb ik het zelf beter. En anderen reageren ook positiever op mij.’

Emotioneel gezond in gesprek.
Een verbindende en doelgerichte gespreksvoering in 5 stappen.

244 pagina’s, paperback, 15 x 22 cm, ISBN 978 94 92595 57 06

Geen verzendkosten in Nederland en België | Retourvoorwaarden

€ 27,50

Emotioneel gezond in gesprek

Gezond in gesprek

Leer hoe je verbindend communiceert in 5 stappen

Kopen

Gratis Probeerversie

Bekijk de Inleiding, Inhoud en hoofdstukken voor een eerste indruk

Downloaden

Deel dit aanbod